Zave

Uuden ilmastointilaitteen asennus kotona

Ilmastointilaite huoneeseen lämpimille säille! Ilmastointilaite pitää sisätilojen lämpötilan vakaana ja on erityisen tarpeellinen kaikissa huoneissa, jotka lämpimän sään aikana muuttuvat tunkkaisiksi ja erittäin kuumiksi. Kun olet hankkinut ilmastointilaitteen, miten ja mihin se olisi järkevintä sijoittaa?

Mihin ilmastointilaite asennetaan?


Ilmastointilaitteita on erilaisia, ja laitteen asentamisen paikka riippuu sen tyypistä.


Yleisimmät mallit ovat seinä-, katto-, lattia- ja siirrettävä malli. Omakoti- ja kerrostaloissa ovat yleisiä myös kanavamallit, jotka on sijoitettu alakaton taakse, kellariin tai johonkin muuhun näkymättömään paikkaan. Tällä mallilla ohjataan ilmaa kanavien kautta eri huoneissa, joten kanavamallilla voidaan viilentää useita huoneita.


Seinämalli on kaikkein yleisin kodin ilmastointilaite. Seinämallin etuna on hinta ja helppo asennus. Ilmastoinnin asentamiseksi tarvitaan enintään yksi neliömetri vapaata seinäpintaa, johon laite asennetaan. Mallin sijainnin valinnassa on otettava huomioon myös se, kuinka laite panee ilman liikkumaan huoneessa ja pääseekö ilma myös muihin huoneisiin.


Lattiamallia käytetään tiloissa, joissa ei ole korkeaa seinäpintaa (vino katto esimerkiksi). Tämän mallin sisäyksikkö on asetettu seinälle, mutta matalalle (kuin esim. patterit). Ilma ohjataan yhteen suuntaan kerrallaan.


Kattomalli on yleinen toimistorakennuksissa ja myös omakotitaloissa. Kattomallilla voidaan ohjata tehokkaimpia ilmastointilaitteita, jotka asennetaan kattoon.


Siirrettävä malli on kaikista malleista helpoin. Se ei tarvitse asiantuntijan asentamista, ja sitä voidaan siirtää eri huoneisiin. Lämmin ilma ohjataan huoneesta erityisen putken kautta ulos. Putki on yleensä liitetty ikkunaan tai ilmastointiputkeen. Siirrettävän mallin heikko puoli on sen kovaäänisyys – se on ilmastointilaitteista kaikkein kovaäänisin.


Hanki ilmastointilaite kotiisi ja nauti hyvästä sisäilmasta myös kesällä!