Zave

Lämpöpumppujen paras hinta ja laatu Virossa

Nykyajan lämpöpumput ovat erittäin energiaa säästäviä ja voivat vähentää lämmityskustannuksia jopa 80 %

Konsultatsioon

Asiantuntijoidemme avulla löydät parhaiten sopivan lämpöpumpun parhaaseen hintaan tällä hetkellä.

Ilma-vesi- ja maalämpöpumput ovat edullisimpia lämmityslähteitä kotitalouksien ja käyttöveden lämmitykseen. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme löytääksesi parhaan vaihtoehdon kodillesi.

Ilmainen kuljetus

Ei ole väliä kuinka suuri tai pieni ostoksesi olemme, toimitamme sen aina kotiovellesi ilmaiseksi Virossa ja Suomessa postinumeroon 31900 saakka.

Ammattitaitoinen asiakastuki

Yli 10 000 ihmistä ostaa lämpöpumpun KlimaMarket-konsernilta. Asiantuntijamme tarjoavat sinulle miellyttävän ostoskokemuksen.

Panasonic VZ9

Maailman paras lämpöpumppu - Panasonic VZ9

Riippumattoman energiatoimiston Spar Energin suorittaman lämpöpumppujen laajan testauksen tuloksena Panasonic VZ9 voitti ensimmäisen sijaan parhaan kausilämpökertoimen (SCOP) 6.2 ja innovatiivisen lämmönvarastointiteknologian ansiosta.


Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi A+++ energialuokka sekä lämmitykseen että jäähdytykseen; toimii erittäin alhaisissa ulkolämpötiloissa, jopa -35°C asteessa; ympäristöystävällinen kylmäaine R32; erittäin hiljainen tila, vain 18 dB, jne. 

Tarjoamme tunnettujen tuotemerkkien parhaita lämpöpumppuja, ilmastointilaitteita ja sopivia lisävarusteita

PanasonicSamsungToshibaMitsubishi ElectricAirPatrolCTCAmbista ElectricCooper & HunterGreeAlpicAirMideaMitsubishi Heavy
Mikä on lämpöpumppu?

Lämpöpumppu on viisas ja tehokas tapa saada energiaa vedestä, maanpinnasta, kivistä ja ilmasta. Siten lämpöpumppu on ympäristöystävällinen tapa energian tuottamiseen. Lämpöpumppu käyttää energian tuottamiseen pienen määrän sähköä ja siirtää sen lämmitysjärjestelmään vähentäen siten huomattavasti energiankulutustasi. Tästä on hyötyä sekä ympäristölle että lompakollesi!


Lämpöpumppu on investointi


Koska lämpöpumpulla on matalampi energiantarve kuin muilla perinteisillä lämmitysjärjestelmillä, on lämpöpumppu investointi, joka säästää rahaa. Koska lämmitys lämpöpumpulla on ympäristöystävällistä, investoit samalla myös ympäristöön.


Lämpöpumpun valinta


Lämpöpumppua valittaessa on tärkeää muistaa, että erilaisiin olosuhteisiin sopivat erilaiset lämpöpumput. Lämpöpumppu, joka sopii johonkin kotitalouteen, ei välttämättä sovi toiseen. Ilma-ilmalämpöpumppu levittää lämpöä sisätilojen ilman kautta eikä se siten tarvitse vesilämmitysjärjestelmän olemassaoloa, joka voi olla tarpeen jollekin toisentyyppiselle lämpöpumpulle. Mikäli sinulla on sähkölämmitys, on valintasi ilmeisesti ilma-ilmalämpöpumppu. Tämäntyyppinen lämpöpumppu on suosittu esim. talviaikana, kun tarvitaan lämmitystä lämpötilan säilyttämiseksi tietyllä tasolla.


Niille, joilla on olemassa vesilämmitysjärjestelmä, on lämpöpumppujen valikoima suurempi – he voivat hankkia joko ilma-vesilämpöpumpun, maalämpöpumpun, poistoilmalämpöpumpun tai lämpöpumpun, joka antaa myös lämmintä vettä. Poistoilmalämpöpumppu valittaessa on oltava koneellinen ilmanvaihto. Vertikaalinen maalämpöpumppu taas edellyttää, että tontille on mahdollista porata porausreikiä. Suurimpia kustannuksia vaatii lämpöpumpun asennus – maalämpöpumpun osalta se maksaa eniten, minkä vuoksi myös investoinnin takaisinmaksuaika on pidempi muihin lämpöpumppujen tyyppeihin verrattuna.


Mitä tarvitaan tietyntyyppisen lämpöpumpun käyttämiseksi?


Ilma-vesilämpöpumput
Ilma-vesilämpöpumppu muodostaa energian ulkoilmasta ja levittää sen jälkeen lämpöä vesilämmitysjärjestelmää käyttäen. Ilma-vesilämpöpumppu on hinnaltaan kohtuullinen investointi, mutta rahallinen säästö myöhemmin on huomattava. Lisäetuna on ilma-vesilämpöpumpun osalta se, että se antaa myös lämmintä vettä.
Saattaa olla hyvä muistaa, että ilma-vesilämpöpumppu on riippuvainen ulkolämpötilasta, ja tietyissä olosuhteissa tämäntyyppinen lämpöpumppu voi lähes saavuttaa tehokkuutensa puolesta kalliimman maalämpöpumpun tason.


Ilma-ilmalämpöpumppu
Ilma-ilmalämpöpumppu saa tarpeellisen energiansa ulkoilmasta ja luovuttaa sen sisätiloihin. Tämä lämpöpumppu on muihin tyyppeihin verrattuna edullinen, helppo ja pieni – todella hyvä lisä sähkölämmitykselle. Ilma-ilmalämpöpumppu voi taata energiakustannuksille jopa 75 % säästön. Sen ansiosta investoinnin takaisinmaksukausi on hyvin lyhyt, tavallisesti vain pari vuotta.


Maalämpöpumppu
Maalämpöpumppu takaa pitkällä perspektiivillä suurimman säästön, mutta samalla sen asennus on kaikkein kallein. Maalämpöpumppu saa energian maaperästä ja maanpinnasta, ja levittää sen jälkeen lämpöä vesilämmitysjärjestelmän kautta. Maalämpöpumppu voi käyttää myös muuntyyppistä lämpöä, esim. meren tai mullan päällyskerroksen lämpöä. Pumppu antaa lämpöä lämpöpattereihin, lattialämmitykseen ja myös käyttöveden lämmitykseen.


Muihin pumpputyyppeihin verrattuna on maalämpöpumpulla kaikkein pisin takaisinmaksuaika, mutta se on tehokkain.

Miksi kannattaa hankkia lämpöpumppu?

On useita syitä, miksi lämmitykseen kannattaa valita juuri lämpöpumppu. Olennaisimpia näistä ovat:


1. Lämmityksen edullisuus
Kaikkein yleisin syy lämpöpumpun hankkimiseen on rahansäästö. Vähennät sähkönkulutustasi ja siten sähkölaskua. Koska lämpöpumppu maksaa suhteellisen vähän, mutta säästö on tavallisesti huomattava, maksaa lämpöpumppu itsensä takaisin muutamassa vuodessa.


Tavallisessa kotitaloudessa käytetään yli 60 % sähköenergiasta lämmitykseen. Riippumattomien testien mukaan lämpöpumppu, ja nimenomaan ilma-ilmalämpöpumppu, voi säästää jopa 75 % lämmitykseen kuluvasta sähköenergiasta. Näin voit säästää jopa 45 % tällä hetkellä käyttämästäsi sähköenergiasta.


2. Ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä

Ympäristöystävällinen polttoaine on luonnonsuojelun näkökannalta tärkeä, ja monet ihmiset etsivät luontoa säästäviä vaihtoehtoisia lämmitysratkaisuja. Lämpöpumppu ei vahingoita ympäristöä, koska se vain korvaa osan tavallisesti polttoaineeksi käytettävästä sähköenergiasta luonnosta saatavalla uusiutuvalla ja lähes ilmaisella energialla. Ulkoilmasta saatava lämpö on puolestaan peräisin auringosta. Lämpöpumppu on siten hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat hankkia ympäristöystävällisen ja tehokkaan lämmitysjärjestelmän.


3. Ei tarvitse paljon huoltoa
Lämpöpumppu on helppo lämmitysjärjestelmä, joka ei tarvitse paljon huoltoa eikä energian jakamiseksi puita, puuhaketta tai muuta polttoainetta. Pumppu vie myös suhteellisen vähän tilaa.

Miten lämpöpumppu toimii?

Lämpöpumppu on älykäs lämmitysjärjestelmä. Lämpöpumppu käyttää hyväkseen luonnossa olevan täysin ilmaisen energian siirtäen lämmön ulkotilasta sisätilaan tekniikalla, joka perustuu Carnot’n kiertoon.


Miten erityyppiset lämpöpumput eroavat toisistaan?

Suurin ero lämpöpumppujen välillä on niiden energianlähteissä ja lämmön jakamisen tavassa. Ilma-ilmalämpöpumppu esimerkiksi saa lämmön ulkoilmasta ja jakaa sen sitten sisätilojen ilmaan, mutta maalämpöpumppu kerää lämpöä maanpinnasta ja jakaa sen sitten talon vedenlämmitysjärjestelmän ja lämpimän veden saamisen laitteisiin.

Erityyppisten lämpöpumppujen plussat ja miinukset

Ilma-vesilämpöpumput


Plussat


 • Suuri säästö
 • Voi olla tärkein lämmön lähde
 • Pienempi investointi
 • Suhteellisen lyhyt investoinnin takaisinmaksuaika
 • Antaa lämmintä vettä
 • Hyvä lämmön leviäminen
 • Voi lämmittää uima-altaan veden.


Miinukset


 • Riippuvuus sähkövarustuksesta
 • Ulko-osan aiheuttama ääni voi häiritä
 • Ei kaikkein suurin säästö
 • Ei ole niin tehokas matalissa lämpötiloissa.


Ilmalämpöpumppu


Plussat


 • Suuri säästö
 • Sopii yhteen sähkölämmityksen kanssa
 • Pieni ilmastointi
 • Lyhyt investoinnin takaisinmaksuaika
 • Ei tarvitse vesilämmitysjärjestelmää
 • Puhdistaa ilmaa
 • Toimii myös ilmastointilaitteena.

Miinukset


 • Riippuvuus sähkövarustuksesta
 • Voi aiheuttaa harmia melun vuoksi
 • Ei ole lämmintä vettä
 • Lämpö leviää ilman kautta
 • Ei voi olla tärkein lämmönlähde ilman täydentävää lisäjärjestelmää.


Maalämpöpumppu


Plussat


 • Saavutettava säästö on huomattava
 • Hiljainen käyttöääni
 • Ei ole näkyvissä
 • Tavallinen järjestelmä Pohjoismaissa

Miinukset


 • Ei sovi kaikkiin kotitalouksiin
 • Kallis asennus
 • Vaatii paikallisen viranomaisen luvan
 • Poraus voi vahingoittaa taloa.
 • Kallis korjata ja asentaa.