Zave

Lämmitysjärjestelmät ja -laitteet

Lämpöpumput ovat nykyajan yleisimpiä lämmityslaitteita.

Lämpöpumppuja on useita erilaisia: ilma-ilmalämpöpumppuja, ilma-vesilämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja.

Kaikki edellä mainitut lämmitysratkaisut ovat ympäristöä säästäviä, ja niillä on erittäin alhaiset lämmityskustannukset. Lämpöpumppuja käyttäessäsi säästät jopa 80 % tavanomaisista lämmityskustannuksista, jotka perustuvat fossiiliseen polttoaineeseen.


Lämpöpumput ovat lämmitysjärjestelmiä, joita on helppo käyttää ja puhdistaa, ja ne sopivat erityyppisiin rakennuksiin: omakotitaloon, toimistorakennukseen, kesämökille jne.


Lämmitysjärjestelmät päälämmitystä varten


Päälämmitysjärjestelmäksi sopivia lämmityslaitteita ovat ilma-vesi- ja maalämpöpumppu. Näiden tärkein ero ilma-ilmalämpöpumppuun on nimenomaan se, että ne sopivat rakennuksen päälämmitysjärjestelmäksi.

Molemmat lämmitysjärjestelmät takaavat mukavan ja edullisen lämmityksen omakotitaloon, toimistorakennukseen ym. rakennuksiin.


Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen veden välityksellä sisätilaan. Lämpöenergiaa voidaan käyttää sekä huoneiden että käyttöveden lämmitykseen.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää lämpöenergian saamiseen uusiutuvia energialähteitä, minkä vuoksi laitteen toiminta on ympäristöä säästävää. Lämpöpumppu käyttää sähköenergiaa pelkästään lämpöenergian pumppaamiseksi, mutta sen osuus on pieni: käyttäessään noin 1 kWh energiaa pystyy lämpöpumppu tuottamaan 3–6 kWh lämpöenergiaa. Ilmalämpöpumpun hyötysuhde eli COP riippuu laitteen mallista ja tehosta.


Maalämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka käyttää lämpöenergian saamiseksi maalämpöä. Maaperään tallentunut lämpöenergia kerätään maalämmön kerääjällä, joka asennetaan maan sisään.


Maalämpöpumpun keskimääräinen hyötysuhde on samankaltainen kuin ilma-vesilämpöpumpulla. Maalämmön lämmityskustannukset ovat myös alhaisia, ja sillä taataan pitkäaikainen investointi talon lämmitysjärjestelmälle.


Maalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan vapaata maata tontin ympärillä. Noin 1 neliömetrin kokoisen pinnan lämmittämiseksi tarvitaan 3,6 m2 vapaata maata. Ellei talon ympärillä ole riittävästi vapaata maata, suositellaan asennettavaksi ilma-vesilämpöpumppu, joka ei tarvitse asentamiseksi suurta maa-aluetta.


Muut lämmitysratkaisut


Maa- ja ilmavesilämpöpumpun lisäksi on mahdollista asentaa omakotitaloihin, kerrostaloasuntoihin ja toimistoihin myös ilma-ilmalämpöpumppu.


Ilmalämpöpumput ovat lämmitysratkaisuja, jotka sopivat ihanteellisesti rakennusten lisälämmityslaitteiksi. Ilma-ilmalämpöpumput ovat yleisiä puulämmitteisissä taloissa, jossa lämpöenergiaa tuotetaan kahdella eri lämmityslaitteella.

Kaikki lämpöpumput ovat ympäristö- ja lompakkoystävällisiä – niin myös ilma-ilmalämpöpumput. Toimimisen tehokkuudesta kertovat tekniset arvot: hyötysuhde ja tehokkuus. Tehokkuudeltaan ja hyötysuhteeltaan oikean laitteen valinta riippuu rakennuksen koosta, lämpöeristyksestä, suunnittelusta ym. tekijöistä.


Ilma-ilmalämpöpumppu ei toimi erityisen tehokkaasti ulkoilman ollessa alhainen, minkä vuoksi -20 asteen säässä tarvitaan lisälämmityslaite. Ilmalämpöpumppu ei pysty myöskään yksin lämmittämään suurta asuntoa, kokonaista toimistorakennusta tai omakotitaloa. Pohjoismaiseen ilmastoon sopivan ilmalämpöpumpun valitsemisessa auttavat asiantuntijamme. Konsultoi heidän kanssaan sopivan lämmityslaitteen löytämiseksi kotiin ja toimistoon.


Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua aluksi monimutkaiselta, mutta kun käännyt asiantuntijamme puoleen, he auttavat valitsemaan kotiisi ja toimistoosi sopivan lämmitysratkaisun. Ota meihin yhteyttä ja löydämme sinulle parhaimman ratkaisun!