Zave

Kerrostalojen lämmitysjärjestelmät: ilmalämpöpumppu ja ilmastointilaite asuntoon

Ilmalämpöpumput ovat ihanteellinen ratkaisu kerrostaloihin. Pienemmän kerrostalon lämmitysjärjestelmä voidaan ratkaista ilma-vesilämpöpumpulla, yksittäiselle asunnolle riittää myös perinteinen ilma-ilmalämpöpumppu.

Millainen ilmalämpöpumppu valita omaan kotiin? Seuraavassa annamme neuvoja siitä, miten valita kotiin oikeanlainen ilmalämpöpumppu.


Ilmalämpöpumppu kotiin – miksi?


Ilmalämpöpumpun tärkein etu on mukavuus, alhaiset lämmityskulut ja ympäristöystävällisyys.

Ilmalämpöpumppu vähentää asunnon lämmityskuluja jopa 70–80 % alhaisemmaksi kuin sähkölämmitys.

Täsmällinen lämmityskulujen säästö riippuu käytössä olevasta lämmityslähteestä ja sen sähkön tarpeesta.


Asuntoon sopiva ilmalämpöpumppu on valittava asunnon koosta, pohjakaavasta ja lämpöeristyksestä riippuen. Ei pidä myöskään unohtaa perheen kokoa, josta riippuvat suuresti kulutustottumukset ja ilma-vesilämpöpumpun osalta myös käyttöveden käytön tiheys ja määrä yhden jakson aikana.

Mitä suurempi on asunto tai pienempi sen lämpöeristys, sitä voimakkaampaa ilmalämpöpumppua asuntoon tarvitaan. Zaven asiantuntijat auttavat tekemään oikean valinnan.


Sekä ilma-vesilämpöpumppu että ilma-ilmalämpöpumppu kerää lämmitysenergian ilmasta ja käyttää siihen tallentunutta lämpöenergiaa. Ilma-vesilämpöpumppu käyttää lämpöenergian siirtämiseen vettä, ja sen vuoksi ilma-vesilämpöpumppu voi lämmittää asunnossa sekä sisätilat että käyttöveden.


Ilma-ilmalämpöpumppu takaa asunnossa hyvän sisäilman ympärivuotisesti - lämmittäen sisätilat ja jäähdyttäen tarvittaessa ilmaa kesäaikaan. Asunnon ilmastointi on taattu uudemman ilmalämpöpumpun ostolla. Sekä ilma-vesi- että ilma-ilmalämpöpumpulla on olemassa jäähdytystoiminto. Valitsemalla lämpöpumpun, jossa on jäähdytystoiminto, takaat kotiisi ihanteellisen ilman ja ilmastoinnin!


Kerrostalojen lämmitysjärjestelmät ovat usein vanhentuneita ja epäsopivia. Lämmitysjärjestelmien asiantuntijat auttavat valitsemaan uuden ja nykyaikaisen ratkaisun – ota yhteyttä ja autamme löytämään parhaan ratkaisun asunnon tai kerrostalon lämmitykseen. Valitse kanssamme hyvä ilmastointilaite asuntoon ja säästä lämmityskustannuksissa jopa yli kaksi kertaa enemmän!