Zave

Ilmastointilaite – hyvä sisäilma kesäksi

Keväällä ja kesällä sää lämpenee – aktiivinen lämmityskausi päättyy ja sisätilat ovat riittävän lämpimiä korkeamman ulkolämpötilan ansiosta. Liian lämmin sisätila voi muuttua tunkkaiseksi ja hyvin lämpimäksi myös meidän ilmastossamme. Ihanteellinen huoneiden keskilämpötila olisi ympäri vuoden noin 21–22 astetta, huoneesta riippuen. Kesällä lämpimällä kaudella on tällaisen lämpötilan saavuttaminen vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Parhaimman sisäilman tarjoaa ilmastointilaite, joka puhdistaa, raikastaa ja viilentää sisätilojen ilmaa.


Miksi valita ilmastointilaite?


Ilmastointilaite on ainoa oikea valinta sisätilojen ilman raikastamiseksi ja viilentämiseksi. Erilaisten toimintojen avulla voidaan ilmastointilaitteella myös vähentää ilmankosteutta huoneessa ja epämiellyttäviä tuoksuja, kuten ruoan tuoksua. Toimintavaihtoehdot riippuvat laitteen valinnasta – valitse ilmastointilaite tästä.


Sisälämpötila ilmastointilaitteella

Laitteesta riippuen voidaan ilmastointilaitteella säätää sisälämpötilaa 16-30 asteen välillä. Joillain laitteilla voidaan myös lämmittää sisätiloja – tämäntyyppisiä ilmastointilaitteita kutsutaan invertteri-tyypin laitteiksi.


Pohjoismaiden ilmastossa on hyödyllistä valita invertteri-tyypin laite, koska siten taataan ihanteellinen sisäilma niin kesällä kuin talvellakin.


Ilmastointilaite – millainen valita?


Laitteen valinta riippuu ihmisen toiveista – halutaanko invertteri-tyypin laite vai tavallinen laite, joka raikastaa ja jäähdyttää sisätiloja lämpimänä ajanjaksona. On myös tärkeää kiinnittää huomiota tilojen pohjakaavaan, kokoon ja käytön intensiivisyyteen.


Ilmastointilaite kestää keskimäärin 10 vuotta riippuen siitä, miten intensiivisesti sitä käytetään ja kuinka laitetta huolletaan. Pitkäaikaisen keston takaa oikean laitteen valinta – olennaista on ennen kaikkea sopiva tehokkuus. Liian alhaisen tehon laitetta on käytettävä hyvin usein, ja siten sen käyttöikä lyhenee.


Oikean laitteen valitsemiseksi on käännyttävä asiantuntijan puoleen – ota meihin yhteyttä ja löydämme kotiisi sopivimman mallin!