Zave

Ilmalämpöpumpun ja ilmastointilaitteen korjaus

Ilmalämpöpumput ovat kestäviä ilmastointilaitteita, mutta siitä huolimatta niitä on säännöllisesti huollettava tehokkaan ja energiaa säästävän toimimisen takaamiseksi.

Pitkään huoltamatta ollut ilmastointilaite voi pahimmassa tapauksessa lakata toimimasta ja tarvita suurempaa korjausta.


Ilmastointilaitteen korjauksen suorittaa aina koulutettu asiantuntija. Ilmalämpöpumpun korjauspalvelua tarjoavat kaikki ilmastointilaitteiden jälleenmyyjät. Mikäli lämpöpumppusi on rikki eikä toimi lainkaan, ota meihin yhteyttä ja huolehdimme siitä, että lämpöpumppu tulee korjatuksi.


Kaikkien ilmastointilaitteiden korjauksen, myös lämpöpumpun korjauksen, suorittaa jälleenmyyjä, ja takuun voimassa ollessa ilmaiseksi. Zave antaa kaikille myymilleen lämpöpumpuilleen kahden vuoden takuun.


Ilmalämpöpumpun korjaus on taattu myös takuuajan päätyttyä, mutta tällöin on otettava huomioon, että tilaajan on itse maksettava kaikki kulut.


Milloin lämpöpumppu tarvitsee korjausta?


Ilmastointilaitteiden korjaus on tarpeen silloin, kun lämpöpumppu ei toimi, ei puhalla lämpöä tai pitää sellaista ääntä, jota siinä ei ole aiemmin ollut.


Lämpöpumpun pitää käyttökunnossa säännöllinen puhdistaminen, joka on tehtävä ennen lämmityskauden alkua ja sen jälkeen. Lämpöpumpun paneelin sisällä sijaitsevat suodattimet on puhdistettava suuremmasta pölystä.


Syksyllä kannattaa tarkistaa, että lämpöpumpun ulkoyksikkö olisi puhdas lehdistä ja puun oksista ja talvella lumesta ja jäästä.


Jos lämpöpumppu toimii myös sisä- ja ulkoyksikön puhdistamisen jälkeen epänormaalisti, kannattaa ottaa yhteys asiantuntijaan lämpöpumpun korjauksen tai tarkistuksen tilaamiseksi.