Zave

Ilmalämpöpumput eli ilmastointilaitteet ja ilma-vesilämpöpumput – ilmalämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumput ovat yhä suositumpia lämmityslaitteita, jotka sopivat erityyppisiin rakennuksiin. Ilmalämpöpumpun asentaminen ja hankkiminen voi aluksi tuntua kalliilta kustannukselta, mutta pitkän ajan kuluessa investointi kannattaa, koska lämmityskuluissa voi ilmalämpöpumppua käyttämällä säästää jopa 80 %. Miten paljon lämpöä sillä saa esim. sähköpatteriin verrattuna, kertoo ilmalämpöpumpun SCOP-hyötykerroin sekä päälämmitysratkaisuiden osalta COP. Mitä suurempi numero on, sitä tehokkaampi ratkaisu on.

Ilmalämpöpumpun hinta – mistä se riippuu?


Ilmalämpöpumppuja on monta eri lajia – tavanomainen ilma-ilmalämpöpumppu ja ilma-vesilämpöpumppu. Nämä jakautuvat vielä puolestaan erilaisiksi ratkaisuiksi. Ilma-ilmalämpöpumpulla voi olla yksi tai useampi sisäyksikkö. Olennainen on myös käytön tarkoitus. Lämmitykseen käytettävien laitteiden on sovittava meidän ilmastoomme ja toimittava myös talvella -30 asteen pakkasessa.


Hintaerot johtuvat lämpöpumpun tyypistä, tehokkuudesta, hyötykertoimesta, lisätoiminnoista ja valmistajasta.


Ilmalämpöpumpun hinta on 500–2400 €. Zaven valikoimasta löytyy hintaluokassa 500–800 € useita ilma-ilmalämpöpumppuja, jotka sopivat noin 50 m2 tilan lämmitykseen. Kalliimmat, yli 1300 € maksavat ilmalämpöpumput pystyvät yleensä lämmittämään suurempiakin tiloja (enintään 220 m2). Niillä on paljon enemmän lisätoimintoja, ja kalliimmat laitteet työskentelevät myös huomattavasti hiljaisemmalla äänellä, eli ovat meluttomia. Huippulaitteilla ei ole käyttäjälle havaittavissa olevaa sulatusvaihetta. Laitteen sisäyksikkö toimii jatkuvasti eikä se kytkeydy välillä pois päältä sulatusvaiheeseen.


Ilmalämpöpumppua ei kannata valita vain hinnan perusteella – on valittava sopiva lämpöpumppu lämmitettävän tilan mukaisesti: tilan lämpöeristys, lämmöntarve, pohjakaava, muiden lämmityslähteiden olemassaolo jne. Ilmalämpöpumpun hinta ei saisi olla ostossa määräävä tekijä – oikein valittu laite on lyhyellä takaisinmaksuajalla hyvä investointi. Ilmalämpöpumppu on lisälämmitys- ja jäähdytyslaite.


Ilma-vesilämpöpumpun hinta ja asennus


Ilma-vesilämpöpumppu sopii rakennuksen päälämmityslähteeksi. Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa lämpöenergiaa ulkoilmaan tallentuneesta lämpöenergiasta, joka siirretään veden välityksellä sisätiloihin. Sitä voidaan käyttää sekä huoneen että käyttöveden lämmitykseen.


Tämäntyyppisen ilmalämpöpumpun hinta on korkeampi kuin ilma-ilmalämpöpumpuilla. Zave tarjoaa hyvälaatuisia edullisia ilma-vesilämpöpumppuja hintaan alk. 4000 €.


Ilma-vesilämpöpumpun hinta riippuu:

  • laitteen valmistajasta
  • tehokkuudesta
  • COP-arvosta
  • maksimaalisen lämmityspinnan suuruudesta (alk. noin 90 m2)
  • lisätoiminnoista
  • energialuokasta
  • boilerin koosta/olemassaolosta.


Laitteen hinnan lisäksi on otettava huomioon myös se, että lämpöpumpun asentaminen on lisäkustannus. Asennuksen hinta riippuu töiden määrästä. Keskimääräisen asennuksen hinnan määrittelee asiantuntija.


Ilmalämpöpumpun hinta ja asennus – Zave tarjoaa laadukkaiden tuottajien ilmalämpöpumppuja ja ammattitaitoista asennusta. Ota meihin yhteyttä ja löydämme sinun kotiisi ja toimistoosi sopivan ilmalämpöpumpun.