Zave

Ilma-vesilämpöpumppujen vertailu

Ilma-vesilämpöpumppu on lämmityslaite, jolla lämmität ympäristö- ja energiasäästäväisesti. Kyse on ihanteellisesta päälämmitysjärjestelmästä, joka takaa myös suuremman rakennuksen ympärivuotisen lämmityksen.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää lämpöenergian tuottamiseen ulkoilmaan tallentunutta lämpöenergiaa ja siirtää sen sisätiloihin veden välityksellä. Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen pitää lämmityskulut alhaisina.


Millainen ilma-vesilämpöpumppu on sopivin omaan kotiin? Tuomme esille muutamia tärkeimpiä näkökohtia.


Ilma-vesilämpöpumppujen vertailu – miten valita oikea?


Erilaisten ilma-vesilämpöpumppujen vertailu auttaa löytämään omalle kodille sopivimman lämpöpumpun. Koostamamme ilma-vesilämpöpumppujen vertailu sisältää erilaisten laitteiden tehokkuuden, hinnan, hyötysuhteen ja energiasäästävyyden analyysin.


Teho – laitteen teho on valittava lämmitettävän tilan suuruuden ja lämpöeristyksen sekä lämmön ja veden kuluttajien määrän perusteella. Ilma-vesilämpöpumppujen lämmitysteho alkaa noin 3 kW:sta ja ulottuu 9 kW:iin. 3 kW:n tehoinen laite sopii ihanteellisesti enintään 90 neliömetrin kokoisen tilan lämmitykseen, 9 kW:lla pystytään lämmittämään jopa 300 neliömetrin tilaa.


Hinta – laitteen hinnan muodostavat ennen kaikkea sen teho ja toiminnot. Mitä voimakkaampi laite, sitä korkeampi hinta. Ilma-vesilämpöpumppujen hinnat alkavat 3200 eurosta ja ulottuvat aina 7800 euroon saakka.


Hyötysuhde (eli COP) kertoo, miten paljon enemmän lämpöpumppu antaa lämpöenergiaa kuin kuluttaa sen tuottamiseen. Laitteiden COP-arvo on noin 3–5, joka tarkoittaa, että lämpöpumppu pystyy tuottamaan 3–5 kertaa enemmän lämpöenergiaa kuin kuluttaa siihen.


Energiansäästö. Energiansäästöä voidaan arvioida energiamerkinnän avulla. A-energiamerkintä merkitsee energiansäästöä, ja paremman energiakulutuksen arvioimiseksi lisätään kirjaimen perään myös + -merkkejä. Mitä enemmän + -merkintöjä on, sitä energiaa säästäväisemmästä tuotteesta on kyse. KliimaMarketin valikoimasta löytyy sekä A+, A++ että A+++ -merkinnän tuotteita.


Talon lämmitys ilma-vesilämpöpumpulla on erittäin helppoa ja taloudellista.


Maalämmitys vai ilma-vesilämmitys


Ilma-vesilämmitys, kuten myös talon lämmitys maalämmityksellä, ovat ihanteellisia päälämmitysjärjestelmiä. Talon lämmitys maalämpöpumpulla edellyttää maavaraajan asentamista, joka tarvitsee suuren määrän vapaata maapinta-alaa talon ympärillä.


Kun valitaan ilma-vesilämpöpumpun ja maalämmityksen välillä, on päätös tehtävä vapaan maapinta-alan olemassa olosta riippuen. Maalämmitys edellyttää 3,6 m2 vapaata maanpintaa 1 m2 pinnan lämmitykseksi. Talon lämmitys maalämpöpumpulla ei ole mahdollista, ellei talon ympärillä ole riittävää määrää maapintaa.


Ilmalämpöpumpulla lämmitys säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Ota meihin yhteyttä!