Zave

Ilma-vesilämpöpumppujen vertailu

Ilma-vesilämpöpumppu on lämmityslaite, jolla lämmität ympäristö- ja energiasäästäväisesti. Kyse on ihanteellisesta päälämmitysjärjestelmästä, joka takaa myös suuremman rakennuksen ympärivuotisen lämmityksen.

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää lämpöenergian tuottamiseen ulkoilmaan tallentunutta lämpöenergiaa ja siirtää sen sisätiloihin veden välityksellä. Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen pitää lämmityskulut alhaisina.


Millainen ilma-vesilämpöpumppu on sopivin omaan kotiin? Tuomme esille muutamia tärkeimpiä näkökohtia.


Ilma-vesilämpöpumppujen vertailu – miten valita oikea?


Erilaisten ilma-vesilämpöpumppujen vertailu auttaa löytämään omalle kodille sopivimman lämpöpumpun. Koostamamme ilma-vesilämpöpumppujen vertailu sisältää erilaisten laitteiden tehokkuuden, hinnan, hyötysuhteen ja energiasäästävyyden analyysin.


Teho – laitteen teho on valittava lämmitettävän tilan suuruuden ja lämpöeristyksen sekä lämmön ja veden kuluttajien määrän perusteella. Ilma-vesilämpöpumppujen lämmitysteho alkaa noin 3 kW:sta ja ulottuu 9 kW:iin. 3 kW:n tehoinen laite sopii ihanteellisesti enintään 90 neliömetrin kokoisen tilan lämmitykseen, 9 kW:lla pystytään lämmittämään jopa 200 neliömetrin tilaa.


Hinta – laitteen hinnan muodostavat ennen kaikkea sen teho ja toiminnot. Mitä voimakkaampi laite, sitä korkeampi hinta. Ilma-vesilämpöpumppujen hinnat alkavat 3800 eurosta ja ulottuvat noin 8000 euroon saakka.


Hyötysuhde (eli COP) kertoo, miten paljon enemmän lämpöpumppu antaa lämpöenergiaa kuin kuluttaa sen tuottamiseen. Laitteiden COP-arvo on noin 3–6, joka tarkoittaa, että lämpöpumppu pystyy tuottamaan 3–6 kertaa enemmän lämpöenergiaa kuin kuluttaa siihen.


Energiansäästö. Energiansäästöä voidaan arvioida energiamerkinnän avulla. A-energiamerkintä merkitsee energiansäästöä, ja paremman energiakulutuksen arvioimiseksi lisätään kirjaimen perään myös + -merkkejä. Mitä enemmän + -merkintöjä on, sitä energiaa säästäväisemmästä tuotteesta on kyse. Zaven valikoimasta löytyy sekä A+, A++ että A+++ -merkinnän tuotteita.


Talon lämmitys ilma-vesilämpöpumpulla on erittäin helppoa ja taloudellista.


Maalämmitys vai ilma-vesilämmitys


Ilma-vesilämmitys, kuten myös talon lämmitys maalämmityksellä, ovat ihanteellisia päälämmitysjärjestelmiä. Talon lämmitys maalämpöpumpulla edellyttää maavaraajan asentamista, joka tarvitsee suuren määrän vapaata maapinta-alaa talon ympärillä.


Kun valitaan ilma-vesilämpöpumpun ja maalämmityksen välillä, on päätös tehtävä vapaan maapinta-alan olemassa olosta riippuen. Maalämmitys edellyttää 3,6 m2 vapaata maanpintaa 1 m2 pinnan lämmitykseksi. Talon lämmitys maalämpöpumpulla ei ole mahdollista, ellei talon ympärillä ole riittävää määrää maapintaa tai maa ei mahdollista porausaukkojen tekemistä.


Ilmalämpöpumpulla lämmitys säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Ota meihin yhteyttä!